Erik Lallerstedts rostbiffkanapé

Erik Lallerstedts rostbiffkanapé
Foto: Sara Palmquist
Från Efter tio

Lyxig kanapé med rostbiff i kryddblandning, inlagda rotfrukter samt dijoncreme.

20 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 50 g putsad biff av hög kvalité

Kryddblandning:

  • 1 del rosépeppar
  • 1 del vitpeppar
  • 1 del timjan
  • ½ del rosmarin
  • ½ del salt

Inlagda rotfrukter

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st krossat enbär
  • 2 st lagerblad
  • 2 st vitpepparkorn
  • 1 dl tärnade rotfrukter (t. ex. romanescoblomkål, morot, rotselleri)

Dijoncreme

  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk creme fraiche
  • salt

Gör så här

  1. Kryddblandning: Mal allt grovt tillsammans.
  2. Gnid in köttet i kryddblandningen och låt ligga till dagen efter. Bryn och baka av i ugn på 120 grader tills kärntemperatur nått 48 grader. Låt vila och sedan kyl, skivas därefter tunnt.
  3. Dijoncreme: Blanda ihop alla ingredienser.
  4. Inlagda rotfrukter: Koka upp allt förutom rotfrukterna, lägg i rotfrukterna, dra av från plattan och låt svalna.
  5. Rostbiffen severas på danskt rågbröd med dijoncreme och toppad med inlagda rotfrukter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept