Erix snabba fiskgryta

30 min
4
30 min
4

Du behöver

Fiskgryta

  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 knivsupdd malen spiskummin
  • 2 dl vatten
  • 600-800gr vit fisk, tex pangasius, skuren i grova bitar
  • 3 st morötter, skalade och skurna i bitar
  • 1 bit kålrot, skalad och skuren i bitar
  • 1 st palsternacka, skalad och skuren i bitar
  • 0,5 st purjolök, skuren i skivor och ordentligt sköljd
  • olivolja
  • 2 st citroner, saften
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Krutonger

  • 3 skivor vitt bröd, skuret i mindre kuber

Aioli

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl majonnäs
  • citronsaft

Gör så här

  1. Fiskgryta
    Fräs rotfrukterna i en kastrull i lite olja.
  2. Tillsätt tomaterna, buljongtärning, vatten, spiskummin, salt och peppar.
  3. Låt koka ihop i en kvart.
  4. Aioli
    Blanda majonnäs med vitlök och saffran samt lite citronsaft till en aioli.
  5. Krutonger
    Rosta krutongerna i ugn 170 grader, 5-10 minuter tills gyllenbruna.
  6. Fiskgryta, forts.
    Mot slutet, tillsätt fisken, purjolöken och citronsaften.
  7. Servera med aiolin och krutongerna.
    Enjoy.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept