Entrésoppa med grönsaker

Entrésoppa med grönsaker
Foto: TV4

Att servera en klar grönsakssoppa som entrérätt har många fördelar. Gästerna värms upp till både kropp och själ av soppans värme, rika smak och innehåll av vitaminer. Kocken behöver inte anstränga sig så mycket, för det här är en både lättlagad och snabblagad soppa.

6 juli 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g kålrot
  • 100 g morot
  • 100 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • smör
  • salt, peppar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • färsk körvel

Gör så här

  1. Skala och strimla kålrot, morot och rotselleri. Skala och skiva löken och skiva purjolöken. Fräs rotsakerna och löken i smör, krydda med salt och peppar.
  2. Häll buljongen över och låt allt småkoka tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.
  3. Häll soppan i portionsskålar och garnera med färsk körvel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept