Eldad röding med kimchi

Eldad röding med kimchi
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Eldad röding med kimchi

13 ingredienser

20 m

Eldad röding med kimchi, mungbönor och sesamris är en riktigt härlig rätt. Perfekt till helgens middag!

Ingredienser

portioner
  • 2 rödingar

Rimlag

  • 1 dl soja (ljus)
  • 2 msk sake
  • 2 msk mirin

Tillbehör

  • sushiris (kokt efter förpackning)
  • 100 g mungbönor
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 dl soja
  • 1 cosmopolitansallad
  • 200 g kimchi
  • 2 msk sesamfrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att rimma fiskfiléerna i rimlagen i ca 15 minuter.
  2. Koka sedan sushiriset.
  3. Skär rödingen i skivor och elda med gasbrännare, krydda med salt och peppar.
  4. Stek mungbönor i en varm panna med lite sesamolja och häll sedan i soja.
  5. Häll av sojan från mungbönorna och vänd ner dem i sushiriset.
  6. Ta ett salladsblad, lägg lite sushiris i botten, sen kimchi och toppa med röding och sesamfrön.