Italiensk frittata

Italiensk frittata
Foto: Holger Edström
4

Du behöver

  • 5 dl kokt spaghetti
  • 6 st ägg
  • 4 msk riven parmesanost
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 dl grovriven ost, typ cheddar
  • hackad färsk rosmarin
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen i en skål med 3–4 msk vatten, ost och resten av ingredienserna. Vänd ner den kokta spaghettin i äggblandningen.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna, häll i omelettsmeten, stek ett par minuter tills den stelnar lite, lossa i kanterna och vicka pannan så att smeten rinner ner mot botten.
  3. När den börjar bli fast vänds den med hjälp av en tallrik och steks guldgul också på andra sidan. Låt svalna lite grann, skär upp den i tårtbitar och servera med sallad och bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept