Eggs Foo yung

Eggs Foo yung
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Eggs Foo yung

18 ingredienser

30 m

Den här matiga kinesiska omeletten toppas med smakrik sås, salladslök och sesamfrön.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svara han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sås

  • 4 tsk majsstärkelse
  • 1,5 msk soja (ljus)
  • 1 tsk Toban Djan (chilibönpasta)
  • 2 tsk ostronsås
  • 1 msk risvin
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2,5 dl vatten

Omelett

  • 6 ägg
  • 50 g böngroddar
  • 4 salladslökar, vita delen tunt skivad
  • 120 g vannameiräkor, råa
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Servering

  • sesamfrön
  • salladslök, gröna delen strimlad
  • sesamolja

Gör så här

Sås

  1. Blanda majsstärkelse och soja. Låt koka upp och sjuda i en minut.
  2. Tillsätt resten av såsingredienserna och koka upp igen, ställ sedan åt sidan.

Omelett

  1. Vispa upp äggen.
  2. Tillsätt böngroddar, salladslök, räkor, salt och peppar.
  3. Hetta upp woken och tillsätt oljan.
  4. Tillsätt lite av vitlöken i woken och fräs hastigt.
  5. Häll i en fjärdedel av äggsmeten och stek i 1,5 minut.
  6. Vänd omeletten och stek ytterligare en minut.
  7. Gör ytterligare 3 omeletter.

Servering

  1. Lägg upp omeletterna på tallrikar och häll över såsen.
  2. Toppa med sesamfrön, salladslök och sesamolja.