Björns laxlåda

Björns laxlåda
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Björns laxlåda

Av: Björn Ferry, Cathrine Schück

Från: Malou efter tio

6 ingredienser

25 min

Jag föll pladask för denna urenkla och vansinnigt goda, snabblagade äggrätt. /Björn

Fler recept från Björn Ferry
Omelett med tacofyllning
Björns tårta

Ingredienser

portioner
  • 200 g rökt lax (i skivor eller bit)
  • 500-600 g fryst grönsaksblandning
  • 4 ägg
  • 1 dl ost, gärna Västerbotten, riven
  • 3 dl grädde
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en avlång ugnsfast form med smör.
  3. Vispa ihop ägg, ost och grädde.
  4. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen.
  5. Slå på äggvispet och grädda i 20 minuter.