Cathrine Schück

Cathrine Schück
Foto: Martin Cederblad

Cathrine Schück är född 1958 i Stockholm. Hon är dotter till krögaren Peter Schück som drev lyxrestaurangen Gourmet. När fadern gick bort tog 18-åriga Cathrine över restaurangen tillsammans med sin mamma Laila. De drev Gourmet i fem år och restaurangen belönades med en stjärna i Guide Michelin.

Efter perioden på Gourmet bestämde sig Cathrine för att satsa på en karriär som matskribent och hamnar till slut på Expressen, där hon bland annat gjorde bilagan Månadens mat. Cathrine slutar på Expressen 1993 och är sedan dess frilansande matskribent.

Cathrine har bland annat medverkat regelbundet i TV4s Nyhetsmorgon och har gett ut ett flertal kokböcker med inrikting på mat och hälsa, bland andra Schücks Sunda Söta, Schücks bästa - 100 recept med lågt GI samt nyutkomna Ät dig yngre.

Köp Cathrines kokböcker här!

Visa mer

Visar recept: Cathrine Schück