Fyllda paprikor med myntayoghurt

Fyllda paprikor med myntayoghurt
Foto: TV4
4

Du behöver

Fyllda paprikor

  • 8 st paprikor, ljusgröna, små
  • 200 gram lammfärs
  • 1 dl fullkornsris
  • 2 st rödlökar
  • 2 st vitlökssklyftor
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • olivolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 nypa kanel
  • Havssalt/peppar från kvarn

Myntayogurt

  • 5 dl yogurt, naturell, ekologisk
  • 1 st citron, saften av
  • 1 msk honung
  • 1 knippe mynta, finhackad
  • salt/peppar
  • Eventuellt 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Fyllda paprikor
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär av locket på paprikorna och rensa ur frön och hinnor. Skala och finhacka rödlök samt vitlöken.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på paketet i halva buljongtärningen.
  4. Fräs lök, vitlök i olivolja någon minut. Tillsätt sedan lammfärsen, fräs ca 5 minuter.
  5. Tillsätt alla kryddor samt resterande buljong. Fräs ytterligare några minuter samt addera lite extra olivolja.
  6. Ställ paprikorna i en ugnsfast smord form. Blanda färs med det kokta riset. Fyll paprikorna. Ringla över lite extra olivolja. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.
  7. Mynta yogurt
    Blanda alla ingredienser och låt dra ca 1 timma i kylskåp innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept