La pizza alla Mamma Teresa

1h 30 min
4
La pizza alla Mamma Teresa
Foto: Lina Eriksson

Gör pizzadegen och ställ fram olika toppings. Låt sedan familjemedlemmar eller gäster göra sin egen pizza.

Gör pizzan utan tomatsås och du får pizza bianca!

Vintips: Montepulciano d´Abruzzo 2008. Artnr. 2337

21 oktober 2010
Visa mer
1h 30 min
4

Du behöver

Pizzadeg

  • 0,5 pkt jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja extra vergine
  • 2 krm salt
  • 6 dl vetemjöl

Topping

  • 2 dl pastasås, t.ex. tomat/basilika
  • 250 g mozzarella, riven
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 msk olivolja extra vergine
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 290 g svarta oliver

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Smula jästen i en bunke. Lös upp den i vattnet och tillsätt olivolja och salt.
  2. Blanda in vetemjöl till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Topping
    Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Kavla ut degen till en lagom storlek för en ugnsplåt.
  5. Olja en plåt och lägg på pizzadegen.
  6. Bre på tomatsås.
  7. Strö över mozzarella och champinjoner.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  9. Tag ut och ringla över olivolja.
  10. Strö över salt och rosmarin.
  11. Grädda ytterligare 5 minuter.
  12. Toppa med oliver vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept