Rostad Butternut Squash soppa

Från Nyhetsmorgon

En mättande soppa med butternut squash, lönnsirap och vin.

David Johansson arbetar på espressobaren Fika i New York.

4 november 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1 st butternut squash (medelstor)
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 st gul lök
  • 2 l hönsbuljong
  • 4 st färsk timjan
  • 3 st lagerblad
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl grädde

Gör så här

  1. Dela squashen i hälften och tag ur kärnhuset. Snitta med en kniv ut ett rutsystem i fruktköttet.
  2. Rippla sirapen över och rosta i ugn på 200 grader tills halvorna fått en gyllenbrun färg och squashen är genombakt.
  3. Hacka löken och fräs den i en stor gryta tillsammans med timjan.
  4. Tillsätt vinet och skrapa med en sked ur squashköttet från skalen och tillsätt detta i grytan.
  5. Tillsätt hönsbuljongen och lagerblad och låt koka försiktigt cirka 30 min.
  6. Försök att plocka ur lagerblad före det är dags att mixa soppan med en stavmixer.
  7. När soppan är slätmixad, tillsätt grädde och låt den koka i ytterligare 10 min.
  8. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept