Oxfilecarpaccio med ingefära och birger jarlost

Oxfilecarpaccio med ingefära och birger jarlost
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Carpaccio av Oxfilé med ingefära och birger jarlost, musmsigt gott!

MARTIN TIMELLS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Bruna bönor och fläsk . Vaggeryds isterband dillstuvad potatis färska rödbetor korvstroganoff
− Oxfile lite fryst carpaccio ca 20:-
− Fisk, Rödspetta ca 30:-
− Rotfrukter palsternacka, morot, söt potatis, ingefära, rosmarin ca 30:-
− Birger jarl 28% ca 20:-
− Äpple, svenskt ca 5:-
− Vaniljkesella ca 15:-
TOTAL: 120:-

13 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g oxfilé
  • 50 g birger jarlost 28%
  • 2 msk färsk strimlad ingefära
  • olivolja
  • 2 kvist citronmeliss
  • 1 msk socker
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl vatten
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva oxfilén i tunna skivor och lägg ut på plan tallrik.
  2. Skär ingefära i tunna strimlor och koka tillsammans med vinäger, socker och vatten.
  3. Tärna osten och blanda med olivolja,citronmeliss, salt och peppar.
  4. Strö ingefära och osttärningar över oxfilén.
  5. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept