Endivesallad med rökt makrill

Endivesallad med rökt makrill
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Servera en sallad med endive och makrill till förrätt, lätt och gott!

ANN WESTINS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Svårt, det finns mycket jag gillar Gös i paket, fläskkorv och rotmos

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
I min drömkasse så finns det nog fisk (gillar ju makrill, gös) Kan jag återkomma till dig om kassen?
− Fläskkorv ca 15:-
− Kålrot ca 10:-
− Morot ca 5:-
− Valnötter ca 10:-
− Rotselleri ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Rökt makrill 1st ca 20:-
− Röd endive ca 15:-
− Saltgurka ca 5:-
− Senapsfrön ca 5:-
TOTALT: 100:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 st plockad och skinnfri makrill
  • 1 st endive sallad, strimlad
  • 2 st saltgurka i tunna skivor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk malda senapsfrön
  • 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Gör en marinad på äppelcidervinäger, rapsolja och salt/peppar.
  2. Skär upp endiven i fina strimlor och marinera i marinaden i 1 min.
  3. Dela makrillen i fina små bitar.
  4. Gör en vinigrette på rapsolja, rödvinsvinäger och salt/peppar.
  5. Som du ringlar över och serverar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept