Dessa lättlagade, knaprigt rostade brödbitar är perfekta tillbehör till sallad eller dipp – ja, till det mesta faktiskt. Man gör dem på ett kick, se bara upp så att de inte bränns vid! Här serveras de med en läcker tonfiskröra.
Värm ugnen till 175 °. Ställ brödet på högkant och dela på mitten. Skär varje brödbit i tunna skivor på längden, pensla skivorna på båda sidor med olivolja och lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Rosta brödskivorna i ugnen i 7–8 minuter. Ta ut plåten, smula över lite gourmetsalt på skivorna och låt dem svalna.
Koka upp 5 dl vatten. Skala och hacka löken fint och lägg den i det kokande vattnet. Låt det koka upp, sila av och låt svalna.
Blanda tonfisk och majonnäs i en skål till en jämn röra. Tillsätt majs och lök, krydda med salt och peppar. Lägg röran i en bunke med lock och förvara i kylen fram till servering.