Crèpes med kycklingstuvning

Crèpes med kycklingstuvning
Foto: TV4

Crèpes är franska för pannkakor, hos oss ofta serverade fyllda. Variera fyllningen med räkor eller strimlad skinka.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

Crèpes med kycklingstuvning

  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • salt

Fyllning

  • 100 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 4 dl hackat kycklingkött
  • soja
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • ca 1 dl riven ost
  • 1 msk smält margarin

Gör så här

  1. Crèpes med kycklingstuvning
    Värm ugnen till 250°. Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och salt till en pannkakssmet. Ställ den i kylen att svälla en stund.
  2. Hacka svampen och fräs den i smör i en kastrull tills det mesta av vätskan har försvunnit. Pudra över mjöl och späd med grädde lite i sänder. Koka sakta 20 minuter. Vänd ned kycklingkött och smaka av med soja, salt och peppar. Strö över persilja och hetta upp.
  3. Grädda tunna crèpes av smeten. Lägg upp dem på bakpapper och fördela fyllningen. Rulla ihop, lägg i ugnsform och strö på lite riven ost. Droppa över smält smör och gratinera tills osten smält och fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept