Christian Kinnaris förälskade havskräftor

4

Du behöver

  • 32 havskräftsstjärtar, skalade råa
  • 2 schalottenlökar, fint hackade
  • 8 champinjoner, skivade
  • 50 g smör, osaltat
  • 2 dl kraftig hummerbuljong
  • 6 cl cognac
  • 4 cl pernod
  • 2 dl creme double (vispgädde som är reducerad till 1/3)
  • körvel, dragon och persilja, fint hackad
  • salt, efter smak
  • vitpeppar, efter smak

Serveras med

  • pilaffris eller tagliatelle

Gör så här

  1. Fräs svamp och lök i smöret utan att ta färg i ca 1 minuter.
  2. Tillsätt havskräftsstjärtarna och stek i ca 30 sekunder till.
  3. Flambera av pannan med spriten.
  4. Låt brinna ut.
  5. Häll i hummerbuljong, creme double och örterna.
  6. Tillåt ett snabbt uppkok.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera med pilaffris eller tagliatelle.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept