Christian Kinnaris förälskade havskräftor

4

Du behöver

  • 32 havskräftsstjärtar, skalade råa
  • 2 schalottenlökar, fint hackade
  • 8 champinjoner, skivade
  • 50 g smör, osaltat
  • 2 dl kraftig hummerbuljong
  • 6 cl cognac
  • 4 cl pernod
  • 2 dl creme double (vispgädde som är reducerad till 1/3)
  • körvel, dragon och persilja, fint hackad
  • salt, efter smak
  • vitpeppar, efter smak

Serveras med

  • pilaffris eller tagliatelle

Gör så här

  1. Fräs svamp och lök i smöret utan att ta färg i ca 1 minuter.
  2. Tillsätt havskräftsstjärtarna och stek i ca 30 sekunder till.
  3. Flambera av pannan med spriten.
  4. Låt brinna ut.
  5. Häll i hummerbuljong, creme double och örterna.
  6. Tillåt ett snabbt uppkok.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera med pilaffris eller tagliatelle.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept