Valfläsk

Valfläsk
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Ett fläsk som tillagas över natten och som sedan toppas med nudlar och en röra på mango och tomat.

27 september 2010
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 kg sidfläsk
  • 0,5 dl koriander
  • 0,5 tsk nejlikor
  • 0,5 msk ingefära, torkad
  • salt
  • 1 pkt sobanudlar
  • 1 st mango
  • 2 st bifftomater
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 knippe koriander
  • Lite schirasasås

Gör så här

  1. Fläsk
    Blanda kryddorna.
  2. Gnid in fläsket med kryddmixen och salt.
  3. Bryn fläsket.
  4. Baka i ugn på 80 grader över natten, ca tio timmar.
  5. Låt fläsket svalna.
  6. Skiva tunt och stek på hör värme innan servering.
  7. Nudlar
    Koka nudlar.
  8. Skär mango och tomat i tärningar.
  9. Blanda sesamolja, sesamfrö och schirassås.
  10. Vänd runt nudlarna i oljeblandningen och servera till fläsket.
  11. Toppa med mango och tomat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept