Pankofriterad pilgrimsmussla med morotspuré och syrlig sallad

ca 30 min
4
pankopanerad pilgrimsmussla
Foto: tv4

Förrätt med pilgrimsmusslor som friterats i pankoströbröd. Äts med krämig morotspuré och en syrlig sallad för att bryta av.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
4376 Gobelsburg Riesling – Ett elegant, krispigt vitt vin med aromatiska toner och karaktär av mineral, citrus och gröna äpplen. Den fräscha syran i vinet kommer att passa utmärkt med den syrliga förrätten och elegansen i rätten kommer att reflekteras i vinet.

20 november 2013
Visa mer
ca 30 min
4

Du behöver

Pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • salt
  • 0,5 liter majsolja, till fritering

Morotspuré

  • 500 g morötter
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 klick smör

Syrlig sallad

  • 1 liten fänkål
  • 1 morot
  • ärtskott
  • koriander (garnering)

Syrlig dressing

  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Pilgrimsmusslor
    Salta musslorna lätt och låt ligga på ett hushållspapper i ca 5 min. Torka sedan av dem.
  2. Vänd i mjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoströbrödet.
  3. Sedan friteras musslorna i majsoljan i ca: 180 grader i 1 ½ min, tills de är gyllenbruna.
  4. Morotspuré
    Skiva morötter grovt och koka dem i lättsaltat vatten i ca 15 min eller tills morötterna är mjuka.
  5. Sila av och spara en del av spadet. Tillsätt en grovhackad röd chilipeppar, mixa och sila. Smaka av med salt, socker, citronsaft och tillsätt sedan en klick smör.
  6. Syrlig sallad
    Skiva fänkål tunt och finstrimla moroten. Marinera i den syrliga dressingen ca 10 min i kylen. Garnera med koriander och ärtskott.
  7. Syrlig dressing
    Rör ut honung i risvinäger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept