Stekt kalvlever med äpplen och bacon

Stekt kalvlever med äpplen och bacon
Foto: Jacob Grange

Den här rätten blir allra godast på gödkalvlever. Numera går det ganska lätt att få tag i sådan i handeln. Äpple och lever är en klassisk kombination.

Anm. Levern går utmärkt att byta ut mot blodpudding

Se Christer Lingström laga mat i Middagstipset här!


3 september 2008
4

Du behöver

  • 400-500 g kalvlever (liten portion)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 3 st svenska äpplen
  • 8 skivor bacon
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skär levern i tunna skivor.
  2. Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl och stek dem hastigt.
  3. Stek på bacon. Baconet läggs sedan upp på lite smörat papper.
  4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och fräs dem. Äpplena ska vara lite krispiga när de serveras.
  5. Lägg upp leverskivorna på tallrik. Sedan serveras detta med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept