Stekt kalvlever med äpplen och bacon

Stekt kalvlever med äpplen och bacon
Foto: Jacob Grange
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 400-500 g kalvlever (liten portion)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 3 st svenska äpplen
  • 8 skivor bacon
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skär levern i tunna skivor.
  2. Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl och stek dem hastigt.
  3. Stek på bacon. Baconet läggs sedan upp på lite smörat papper.
  4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och fräs dem. Äpplena ska vara lite krispiga när de serveras.
  5. Lägg upp leverskivorna på tallrik. Sedan serveras detta med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner Se fler

Fler goda recept