Tre varianter till fisk

Tre varianter till fisk
Foto: Jacob Grange
4

Du behöver

Pepparrotsröra ur boken ”Den Goda Sommaren”:

  • 0.5-1 dl crème fraiche
  • 2 msk fast äppelmos
  • 2 msk senap
  • 2 msk riven pepparrot

Äppelchutney:

  • 6-8 svenska äpplen
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 45 g färsk ingefära, riven
  • 2 st röda thaipeppar, finhackade

Curry- och äppelsås:

  • 1-2 tsk curry
  • 1 msk smör =3 tsk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk äppelkoncentrat
  • 1 st svenskt äpple,friskt och med sötma, typ Åkerö salt och vitpeppar

Så här tillreder man stekt fisk:

  • Vit fisk såsom torsk, kolja, hoki eller rödspätta
  • ägg
  • ströbröd
  • olja eller smör

Gör så här

  1. pepparrotsröra ur boken ”Den Goda Sommaren”: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  2. Täck med plastfolie och ställ svalt.
  3. Äppelchutney: Finhacka äpple och gul lök.
  4. Fräs äpplena och löken tillsammans med den pressade vitlöken.
  5. Tillsätt sockret och ättikan låt det sedan koka. Tillsätt sedan ingefäran och thaipepparn.
  6. Detta kan förberedas dagar i förväg.
  7. Curry- och äppelsås: Fräs curryn i 1 tsk smör, tillsätt vitt vin och grädde och låt koka 4-5 minuter.
  8. Balansera med äppelkoncentratet.
  9. Skala och hacka äpplet fint och tillsätt det i såsen omedelbart före serveringen.
  10. Blanka av med resten av smöret. Salta och peppra.
  11. Så här tillreder man stekt fisk: Panera fiskfiléerna genom att först vända dem i vispat ägg och sedan i ströbröd.
  12. Stek fisken på medelvärme. Använd mycket olja/smör då ströbrödet får fisken att suga åt sig fettet väldigt lätt.
  13. Stek ca 3 min per sida, aningen längre om filéerna är tjocka. Se till att fisken får fin, gyllenbrun färg.
  14. Servera tillsammans med ex. pepparrotsröra och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept