Tjocka revbensspjäll

4

Du behöver

  • 1,38 kg köttiga och tjocka revbensspjäll
  • Marinad:
  • 3 msk soja
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 tsk chilipulver eller kajennpeppar
  • saften av 1 blodapelsin

Gör så här

  1. Marinaden:
  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Pressa blodapelsinen och blanda ner saften i marinaden.
  3. Spjällen kokas med gul lök, morötter, lagerblad och vitpeppar i ca 50 minuter. Låt köttet svalna något och lägg sedan ner i plastpåse (en rejäl som inte går sönder, eller ta dubbla påsar) med marinaden. Marinera i 1-2 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
  4. Ta upp spjällen ur marinaden och torka av dem. Grilla tämligen hastigt så att spjällen blir precis genomstekta och får fin mörk färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept