Chokladmazariner

Chokladmazariner
Foto: TV4

Du behöver

Mördeg

  • 100 g socker (ca 1 dl)
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 helt ägg
  • 200 g mjöl (ca 3,75 dl)
  • 25 g kakao
  • 2 g bakpulver (ca 0,5 tsk)
  • 0,5 apelsin, rasp

Fyllning

  • 500 g mandelmassa
  • 250 g osaltat smör
  • 5 ägg
  • 10 g kakao
  • 0,5 apelsin, rasp
  • 2 g salt
  • 50 g syltade apelsinskal

Ganache

  • 200 g vispgrädde
  • 90 g honung
  • 200 g choklad 60 %

Gör så här

  1. Mördeg
    Blanda socker, smör, ägg, samt mjöl, kakao och bakpulver som siktats.
  2. Blanda ingredienserna väl, dock ej för mycket.
  3. Lägg in i plast och i kylskåp, gärna över natten.
  4. Fyllning
    Blanda mandelmassa med rumstemperat smör och apelsinraspet, som monteras i mandelmassan pö om pö så inga klumpar bildas.
  5. Sedan tillsätts ett ägg i sänder och sist siktas kakao och salt ned och blandas väl
  6. Fodra sedan önska form med mördeg och lägg 1 msk tsk med apelsinskal i botten fyll sedan med choklad- och mandelfyllningen 80 % full och bakas i 190 grader ca 12-14 minuter.
  7. Vänd formarna på lätt mjölat papper efter bakning.
  8. Låt svalna.
  9. Ganache
    Smält chokladen till 55 grader
  10. Koka upp grädde och honung
  11. Häll ned hälften av grädden och vispa chokladen slät
  12. Tillsätt resten av grädden och blanda väl
  13. Låt stå i rumstemperatur, gärna över natten men minst 3 timmar innan användning
  14. Glasera mazarinerna med chokladganachen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept