Chokladdiamanter

Chokladdiamanter
Foto: TV4

Du behöver

  • 400 g osaltat smör
  • 160 g florsocker
  • 50 g ägg
  • 1 vaniljstång, skrapet
  • 400 g mjöl
  • 50 g kakao av god kvalitet
  • 5 g salt
  • några drag på svartpepparkvarnen

Gräddning

  • 1 ägg
  • strösocker

Gör så här

  1. Blanda smör, florsocker, ägg och vaniljskrap med vinge i maskin.
  2. Sikta ned mjöl, kakao, salt samt svartpeppar.
  3. Blandas väl, dock ej för länge, rullas sedan ut i länder ca 2 cm i diameter.
  4. Ställ i kylskåp i ca 1 timme, går bra redan dagen innan.
  5. Vispa upp ett ägg och pensla längderna och rulla sedan i strösocker och baka i 180 grader ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept