Ceviche à la Thomas

1,5 h
4
Ceviche à la Thomas
Foto: TV4
1,5 h
4

Du behöver

  • 7 lime
  • 800 g torskrygg
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 1 stor röd chili
  • 1 rödlök
  • 20 färska räkor
  • 1 msk ingefära
  • 2 tsk salt
  • salladsblad

Tillbehör

  • 2 sötpotatisar
  • 2 dl peruansk majs
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Pressa ur saften ur limen. Skär upp den råa fisken i små bitar. Blanda med limesaften.
  2. Finhacka koriander och bladpersiljan och blanda ner. Finhacka även chilin, rödlöken och ingefäran. Blanda samman fisk, räkor, kryddor och grönsaker och ställ in i kylen i ca 1 timma. Servera på salladsblad.
  3. Koka sötpotatisen ca 40 min. Låt svalna och skär upp i 5 cm bitar.
  4. Rosta majsen i en stekpanna med smör. Salta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept