Lammfilé med svamp, nötter och stekt pak choi

Lammfilé med svamp, nötter och stekt pak choi
Foto: Martin Cederblad
4

Du behöver

  • 600 g lammfilé (eller annat kött)
  • pak choi eller mangold
  • olivolja
  • 2–3 vitlöksklyftor, krossade
  • 1/2 dl grönsaksbuljong eller vatten
  • 200 g svamp (skogschampinjoner på bilden)
  • pumpakärnor
  • chiliflingor
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek först lammfilén runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar runt om, och ställ in pannan i ugnen.
  3. Ugnsstek köttet i 10–12 minuter, beroende på tjocklek och hur rosa du vill ha det. Låt köttet vila tills det övriga är klart.
  4. Dela pak choi eller mangold i bitar och fräs i lite olivolja i en panna tillsammans med vitlök. Häll på en bottenskyla av vatten eller buljong och koka det hela ett par minuter.
  5. Skiva under tiden och stek svampen i smör. Blanda den gärna med pumpakärnor som på bilden. Krydda svampen med salt och peppar.
  6. Lägg upp mangold/pak choi och fördela lamm i tunna skivor ovanpå det gröna. Toppa med svamp och pumpakärnor och vackert röda chiliflakes samt flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept