Ljummen sallad med hyvlad parmesan

Ljummen sallad med hyvlad parmesan
Foto: Martin Cederblad

Det här är ett exempel på hur en varm eller ljummen sallad kan se ut! Här finns det ugnsbakad morot, endiver, sparris tillsammans med färska skott, blad och strimlade sugarsnaps.

24 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8–10 morötter
  • olivolja
  • flingsalt
  • en näve färsk eller fryst sparris
  • 4 endiver
  • en näve sugarsnaps eller sockerärter
  • en näve färska rädisor
  • en ask små tomater
  • 200 g blandade blad och skott (en påse)
  • en bra bit parmesan, gärna 36-månaders
  • nymalen svartpeppar
  • pressad citron
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa morötterna och lägg dem tillsammans med endiver (i halvor på längden) och sparris i en ugnsfast form. Ringla generöst med olivolja över grönsakerna och baka i ugn i 15–20 minuter. Strö flingsalt över när det är klart.
  3. Strimla under tiden sugarsnaps och rädisor och dela tomaterna.
  4. Lägg upp de varma/ljumma grönsakerna på en salladsbädd av blad och skott och vänd ihop de övriga grönsakerna.
  5. Toppa med generösa drivor av nyhyvlad parmesan, lite pressad citron, olivolja, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept