Flygande Jacob, en modern version

Flygande Jacob, en modern version
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st hel kyckling
  • 200 g orostade cashewnötter
  • 1 tks grön currypasta
  • 1 st citron
  • 25 g smör
  • Torkad mald chili
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 st lök
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl kokosgrädde
  • 3 msk grön currypasta
  • 0,4 dl kycklingfond
  • 1 tsk socker
  • 1 st matbanan (alt färdiga bananchips)
  • olja till fritering
  • 400 g valfritt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Finhacka hälften av cashewnötterna och blanda i en skål med 1 tesked currypasta.
  3. Skär citronen i klyftor.
  4. Klappa kycklingen med currynöthacket och fyll den med citronklyftorna.
  5. Salta och peppra inuti och runt om.
  6. Lägg kycklingen i en smord eldfast form och placera några klickar smör på kycklingen.
  7. Skicka in i ugnen i ca en timme. Prova med en sticka, kycklingen är klar när saften är genomskinlig.
  8. Koka valfritt ris enligt anvisningar på paketet.
  9. Tag resten av cashewnötterna och stek i smör och chili tills de får färg.
  10. Skala matbananen och skär tunna skivor på längden.
  11. Värm oljan till 150 grader och fritera tills de får lite färg.
  12. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  13. Finhacka löken och fräs i lite smör i en kastrull.
  14. Häll i kokosgrädde, tomatpuré, kycklingfond, currypasta och 1 tesked socker.
  15. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept