Pepparrotcheesecake

Pepparrotcheesecake
Foto: TV4

Cheesecake fungerar både som förrätt och efterrätt, beroende på vad man har i.

Dryck: Zonnebloem- Sauvignon Blanc, Sydafrika nr. 2020 och La Gascogne par Alain Brumont- Gros Manseng- Sauvignon, Frankrike nr. 2882

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 januari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 15 st digestivekex
  • 50 g smör
  • 400 g philadelphiaost, light
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 st gelatinblad
  • 0,5 dl riven pepparrot
  • socker, efter smak
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Mixa digestivekexen.
  2. Smält smöret och rör ner kexsmulorna.
  3. Tryck ut i rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen medans fyllningen förbereds.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Rör philadelphiaosten och crème fraichen till en slät kräm.
  5. Riv pepparroten och blanda den med krämen tillsammans med en aning socker, salt och vitpeppar. Smaka av!
  6. Tag ur gelatinet ur vattnet och smält på svag värme i en kastrull. Tag av kastrullen från värmen och rör ut gelatinet med några matskedar av philadelphiaostkrämen.
  7. Vänd i gelatinblandningen i philadelphiaostkrämen.
  8. Fördela i formen och ställ i kylen minst två timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept