Carbonara-bröd

koket.se
Carbonara-bröd
martin löf
martin löf

Carbonara-bröd

4 ingredienser

2 h

Martin Löf visar hur man gör ett gott fyllt bröd av en klassisk pizzadeg. Receptet på pizzadegen finns här!

Se Martin Löf laga receptet

logo

Ingredienser

portioner styck
  • 400 g pancetta
  • 1 sats pizzadeg (se länk i ingressen)
  • 300 g parmesanost, tärnad (eller pecorino)
  • 8 äggulor

Gör så här

  1. Bryn pancettan så den blir knaprig.
  2. Lägg degen i en bunke och blanda ner pancettan och 150 g av osten. Blanda in ingredienserna i degen med fingrarna.
  3. Lägg upp degen på bordet och platta ut den till en fyrkant.
  4. Blanda resten av osten med äggulorna och bred ut det på degen. Rulla sedan ihop degen till ett bröd. Lägg brödet i en jäskorg och låt jäsa i två timmar i rumstemperatur.
  5. Grädda sedan brödet på 250 grader tills det har en innertemperaturen på 96 grader.