Camarones grandes med papaya

Camarones grandes med papaya
Foto: Tv4

Camarones grandes med papaya

Av: Eric Gadd

Från: Sveriges mästerkock VIP

20 ingredienser

1 h

Erik lagar marinerade jätteräkor som han steker med massor av smarriga kryddor. Han serverar med en syrlig papayasallad och en underbar pesto med koriander. Smaker från Sydamerika när det är som bäst.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 3 klyftor vitlök (stora)
  • 2 röda chilifrukter
  • 12 argentinsk rödräka
  • smör (till stekning)
  • ca 3 krm flingsalt
  • limesaft (några droppar)

Korianderpesto

  • 1-2 krukor färsk koriander (israelisk)
  • 75 g Zeta Parmigiano Reggiano
  • 0,75 dl pekannötter
  • 2 klyftor vitlök (stora)
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • lönnsirap (några droppar)
  • limejuice (några droppar)

Sallad

  • 0,5 grön papaya
  • 2 förp salladsmix (små blad)
  • olivolja
  • 0,5 limefrukt, saften
  • salt

Servering

  • 4 rädisor

Gör så här

  1. Hacka bladpersilja, vitlök och chili slarvigt.
  2. Lägg räkorna hela i en panna tillsammans med rikligt med smör och stek på medelhög värme. Salta och häll över vitlök, chili och persiljehacket efter en minut. Vänd runt i smöret försiktigt och fortsätt steka några minuter. Akta så att du inte överkokar räkorna!
  3. Droppa i limejuce och vänd runt. Ta av från plattan.

Korianderpesto

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare, eller använd stavmixer, och kör slät.

Sallad

  1. Halvera papayan och rensa ur fröhus. Skala och hyvla tunna ”blad” av papayan.
  2. Blanda papaya och småbladig sallad i en bunke och dressa med lite olivolja, limejuice och salt. Vänd runt.

Servering

  1. Skär tunna skivor av rädisa eller använd en mandolin.
  2. Placera papayasalladen i centrum på en tallrik och lägg några räkor snyggt ovanpå. Lägg skivor av rädisor runt salladen och en klick pesto på varje skiva.