Caesarsallad

Caesarsallad
Foto: TV4

Amerikansk favoritsallad som blivit populär även här hemma i Sverige. Vill man bygga på den lite så servera gärna en skiva rökt lax eller en skiva lufttorkad skinka vid sidan om.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 st sardeller eller anjovisfiléer
  • 1 tsk fransk senap, ljus
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl olja
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i lika delar smör och neutral olja. Krydda dem med salt, peppar och pyttelite pressad vitlök. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Koka ägget i 2 minuter. Knäck det och gröp ur med sked rakt ned i mixer eller matberedare. Tillsätt övriga ingredienser utom olja och ost. Kör ihop alltsammans och droppa sedan i oljan försiktigt.
  3. Riv osten på fina sidan på rivjärnet.
  4. Bland samman ost, dressing och salladsblad. Lägg upp på tallrik och garnera med brödkrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept