Bunet med mjölkchoklad

Bunet med mjölkchoklad
Foto: TV4

I Italien serveras bunet, den italienska motsvarigheten till crème brulée. Den smaksatts med amarettolikör och choklad. Här smaksätter vi med mjölkchoklad och får en svensk smak.

6 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,75 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 100 g mjölkchoklad
  • 12 sockerbitar
  • 3 msk vatten

Till servering:

  • vispad grädde
  • frukt eller bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält sockerbitarna i stekpanna på svag värme. Häll i vattnet och rör till en slät karamell, det ska vara tefärgat. Häll karamellen i portionsformar och snurra dem så att karamellen kommer på kanterna.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter och grovhacka chokladen. Koka ihop grädde och socker tills 2 dl återstår. Lägg choklad och gelatin i en skål, häll över gräddkoket och rör om tills det är helt slätt. Fyll formarna med smeten.
  3. Grädda formarna i vattenbad i ugnen tills äggsmeten precis har börjat stelna, 30–40 minuter. Kyl formarna. Lossa med en liten vass kniv utefter kanten innan buneten slås upp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept