I Italien serveras bunet, den italienska motsvarigheten till crème brulée. Den smaksatts med amarettolikör och choklad. Här smaksätter vi med mjölkchoklad och får en svensk smak.
Sätt ugnen på 225°. Smält sockerbitarna i stekpanna på svag värme. Häll i vattnet och rör till en slät karamell, det ska vara tefärgat. Häll karamellen i portionsformar och snurra dem så att karamellen kommer på kanterna.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter och grovhacka chokladen. Koka ihop grädde och socker tills 2 dl återstår. Lägg choklad och gelatin i en skål, häll över gräddkoket och rör om tills det är helt slätt. Fyll formarna med smeten.
Grädda formarna i vattenbad i ugnen tills äggsmeten precis har börjat stelna, 30–40 minuter. Kyl formarna. Lossa med en liten vass kniv utefter kanten innan buneten slås upp.