Broccolitimbaler med vinsås

Broccolitimbaler med vinsås
Foto: TV4

En vacker förrätt med spännande smaker.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 500 g broccoli
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 75 g smör, mjukt
  • 50 g löj- eller stenbitsrom till garnering

Gör så här

  1. Förväll broccolin snabbt. Låt den rinna av väl och mixa. Arbeta in äggen, ett i sänder samt grädde och kryddor. Fyll smeten i smorda timbalformar. Grädda i vattenbad cirka 45 minuter. Låt svalna.
  2. Fräs löken i lite matfett i en kastrull. Späd med vin och buljong, koka ihop till hälften. Ta såsen av värmen och vispa i smöret i klickar.
  3. Lossa timbalerna runt kanterna med en kniv och vänd upp dem. Lägg såsen runt om och garnera med rom.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept