Bräserad fläsksida

Birgit Malmcrona
Johan Backéus

Bräserad fläsksida

Av: Birgit Malmcrona, Johan Backéus

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

30 m + tid i ugn

En god bräserad fläsksida är enkelt att tillaga och den klarar sig nästan helt själv så du får tid över till annat.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 250 g fläsksida
  • 2 klyftor vitlök
  • 40 g ingefära
  • 40 g soja
  • 1 stjärnanis
  • 15 g rörsocker
  • 1 l vatten

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser i en liten kastrull med lock.
  2. Sätt in kastrullen i ugnen på 90 grader över natten, eller tills fläsket känns mjukt.
  3. Ta ut fläsket och plocka ner köttet till små trådar.
  4. Koka ner vätskan i kastrullen tills den känns smakrik och klibbig.
  5. Blanda vätskan med det plockade fläsket.