Bönsallad med marinerad svamp

Bönsallad med marinerad svamp
Foto: TV4

Det finns så mycket fin färsk svamp under säsong och numera också odlad svamp året runt, t ex ostronskivling. Marinerad svamp är jättegott i en härlig sallad. Kom ihåg att svampen ska vara finstrimlad. Ett gott bröd smakar bra till.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g svamp efter säsong
  • 300 g gröna bönor
  • 4 msk neutral olja + drygt 1 msk till bönorna
  • saften av 1 citron
  • 2 hackade schalottenlökar
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 knivsudd riven ingefära

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär den i tunna skivor, lägg ner lite tid på att göra det omsorgsfullt. Pressa citronen och skala och riv ev ingefäran. Blanda svampskivorna med 4 msk olja, citronsaft och schalottenlök, krydda med salt, nymalen vitpeppar och ev ingefära. Låt det hela dra i minst 1/2 timme.
  2. Koka bönorna spröda i ordentligt saltat vatten, tillsatt med 1 msk olja. Slå bönorna i en sikt och doppa dem genast i iskallt vatten så att kokningen upphör och bönorna behåller smak, sprödhet och färg.
  3. Låt bönorna rinna av och blanda dem med svampen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept