Bönsallad med marinerad svamp

Bönsallad med marinerad svamp
Foto: TV4

Det finns så mycket fin färsk svamp under säsong och numera också odlad svamp året runt, t ex ostronskivling. Marinerad svamp är jättegott i en härlig sallad. Kom ihåg att svampen ska vara finstrimlad. Ett gott bröd smakar bra till.

12 maj 2009
4

Du behöver

  • 500 g svamp efter säsong
  • 300 g gröna bönor
  • 4 msk neutral olja + drygt 1 msk till bönorna
  • saften av 1 citron
  • 2 hackade schalottenlökar
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 knivsudd riven ingefära

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär den i tunna skivor, lägg ner lite tid på att göra det omsorgsfullt. Pressa citronen och skala och riv ev ingefäran. Blanda svampskivorna med 4 msk olja, citronsaft och schalottenlök, krydda med salt, nymalen vitpeppar och ev ingefära. Låt det hela dra i minst 1/2 timme.
  2. Koka bönorna spröda i ordentligt saltat vatten, tillsatt med 1 msk olja. Slå bönorna i en sikt och doppa dem genast i iskallt vatten så att kokningen upphör och bönorna behåller smak, sprödhet och färg.
  3. Låt bönorna rinna av och blanda dem med svampen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept