Blodpudding med ljummen savoysallad och brynta lingon

ca 30 m
4
Blodpudding med ljummen savoysallad och brynta lingon
Foto: TV4
Från Mitt kök

Piffa upp den klassiska blodpuddingen med ljummen sallad med savoykål och äpple samt brynt smör med lingon. 

2 november 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 600 g blodpudding
  • smör, till stekning

Savoykålsallad

  • 0,5 huvud savoykål
  • 1 gul lök
  • 30 g babyspenat
  • 1 näve bladpersilja
  • 1 äpple
  • 1 citron, skalet

Brynt lingonsmör

  • 100 g smör
  • 100 g lingon, färska eller frysta
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Skär blodpuddingen i mindre bitar. Stek i mycket smör innan servering.
  2. Savoykålsallad
    Ta bort stjälken och de grova bladen på kålen.
  3. Blanchera (koka någon minut) snabbt i saltat vatten tillsammans med skivad lök.
  4. Blanda i spenat, hackad persilja och skivat äpple innan servering. Smaka av med citronskal, olivolja och salt.
  5. Lingonsmör
    Bryn smöret i en kastrull under vispning så det blir nötbrunt.
  6. Blanda i lingon och honung. Smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept