Blinier

Blinier
Foto: TV4

Blinier har en mycket utpräglad smak eftersom smeten innehåller jäst. Smeten ska jäsa i 5 timmar innan den gräddas till tjocka plättar. De serveras med svart eller röd rom och syrad grädde.

18 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 g jäst
  • 4 dl ljummen mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3-5 msk smör
  • 200 g kaviar

Till servering:

  • gräddfil eller crème fraiche

Gör så här

  1. Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Rör ner vetemjölet och låt smeten stå och jäsa övertäckt i 3 timmar i rumstemperatur.
  2. Rör ner ägg, bovetemjöl och salt. Låt degen jäsa i ytterligare 2 timmar.
  3. Hetta upp ett blinijärn eller en stekpanna. Grädda plättar, 8–10 cm i diameter, i rikligt med smör.
  4. Servera blinierna nygräddade med tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept