Fisksoppa från Polen

30 min
4
Fisksoppa från Polen
Foto: Stefan Hellström
30 min
4

Du behöver

  • 2 st potatisar
  • 1 st röd paprika
  • 1,5 st fiskbuljongtärningar
  • 5+3 dl vatten, ca
  • 400 g torsk
  • 1 st morot, stor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st purjolök
  • 1 bunt dill, färsk
  • 1 msk persilja, hackad
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i avlånga klyftor.
  2. Lägg den i en gryta tillsammans med skuren paprika och fiskbuljong.
  3. Häll på kokande vatten, cirka 5 dl, så att det knappt täcker potatisen.
  4. Koka i 10 minuter tills potatisen är halvkokt.
  5. Dela fisken i stora bitar och lägg den i grytan med potatisen.
  6. Späd med 3 dl varmt vatten och koka på svag värme i 5-7 minuter.
  7. Skiva morötter och fräs dem en kort stund tillsammans med vitlök i olivolja.
  8. Skiva purjolök och fräs den lätt.
  9. Häll grönsakerna i soppan tillsammans med de frästa morötterna precis i slutet.
  10. Tillsätt hackad dill, persilja och salta efter smak.
  11. Soppan är klar att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept