Bladsallatssås till lax

Bladsallatssås till lax
Foto: TV4

Glöm de feta såserna till den rökta laxen. Laga en fräsch illande grön, krämig sås i stället. Här har du god hjälp av en mixer eller matberedare. Såsen är mycket snabblagad, så gör à la minute, alltså precis innan det är dags att sätta sig till bords. Den blir godast då. Såsen passar även till gravad lax.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g rökt lax i tunna skivor
  • Vikabröd
  • grovmalen svartpeppar

Bladsallatsås:

  • 2 krukor bladsallat
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 0,5 knippa gräslök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Om du köper växthusodlad sallat, vrid av den från roten. Se till att ingen jord kommer med så behöver du inte skölja den. Klipp av krassen och klipp gräslöken grovt.
  2. Riv sallaten grovt och lägg den och resten av ingredienserna i mixer eller matberedare. Kör till en slät puré.
  3. Lägg upp laxen på hårt bröd, gärna Vikabröd, och lägg på såsen. Glöm inte heller grovmalen svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept