Citronmaräng

50 min
4
Citronmaräng
Foto: Fredrik sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Frasiga och sega maränger med smak av citron.

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

24 oktober 2011
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 30 g äggvita
  • 30 g socker
  • 30 g florsocker
  • 0,25 st citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop! Häll ner citronskalet i smeten. Spritsa ut eller klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept