Biskvier - se & gör

Du behöver

Botten

  • 140 g mandelmassa
  • 5 msk strösocker
  • 1 äggvita

Smörkräm

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula
  • ev smaksättning

Choklad

  • 200-300 g choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita pö om pö så att den blir klumpfri. Spritsa ut bottnar ca 3 cm i diameter.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
  4. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa ner äggulan. Smaksätt och färgsätt.
  5. Lägg på smaksatt smörkräm på dom avsvalnade bottnarna. Kyl biskvierna med smörkräm innan de doppas i choklad. Smält chokladen, temperera den gärna, och doppa biskvierna i den.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept