Förrätt i korgen

Förrätt i korgen
Foto: TV4
4

Du behöver

Glas 1

  • 8 tsk crème fraiche
  • 4 tsk finhackad lök (helst silverlök)
  • 4 msk löjrom
  • 4 st små dillvippor

Glas 2

  • 1 dl krossade tomater (i min soppa, sommarens skörd förvarad i frysen)
  • 2 dl crème fraiche, 34 %
  • 1 tsk salt
  • 0,75 tsk socker
  • 1 varv på pepparkvarnen

Glas 3

  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk saffranshonung
  • 12 st sockerärtor eller annan grönsak att dippa

Liten smörgås med anklevermousse

  • 2 tunna skivor bröd
  • 2 skivor anklevermousse ca 1 cm tjocka

Ostkex

  • 50 g vitmögelost du tycker om
  • 4 st kex

Gör så här

  1. Glas 1:Lägg crème fraiche i botten på glaset och löken lite åt sidan, lägg i romen mot andra sidan. Dekorera med dillen
  2. Glas 2: Blanda allt och hetta upp inför serveringen. Kör gärna några varv med mixern innan serveringen så soppan blir lite skummig.
  3. Glas 3: Blanda yoghurt och honung, fördela det i små glas och stick ner grönsakerna
  4. Smörgås med anklevermousse: Skär ut bitar ca 3m5 x 4 cm av brödet. Bred tunt med smör eller annat bordsfett på brödet. Skär anklevermoussen så att det överensstämmer med brödets form. Lägg på moussen på brödet och dekorera med något sötsyrligt. En bit av vindruva går bra. Jag har syltat nypon.
  5. Ostkex: Bred osten på kexet i sista minuten så att det inte mjuknar. Dekorera t. ex med en ½ valnöt. Arrangera alla små rätterna i korgen och bjud den till champagne eller ett mousserande vin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept