Biffsmörgås Bellmansro

Biffsmörgås Bellmansro
Foto: TV4

En läcker smörgås som passar perfekt som förrätt eller enklare kvällsrätt vid ett festligare tillfälle.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor vitt formbröd
  • 40 g smör
  • 4 skivor oxfilé à 90 g
  • 1 fast tomat
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl nyriven pepparrot
  • 250 g blandade sallatsblad

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet. Stek skivorna i smör.
  2. Skiva tomaten i 4 skivor. Stek eller grilla dem hastigt i het panna. Stek eller grilla oxfilébitarna medium, ca 2 minuter på varje sida. Lägg 4 av de smörstekta brödskivorna på var sin assiett. Lägg en skiva oxfilé på varje brödbit.
  3. Bre på dijonsenap, fördela tomatskivorna och lägg på riven pepparrot. Lägg de återstående brödskivorna överst. Servera med blandade sallatsblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept