Biff med flamberad grönpepparsås och rostad jordärtskocka

ca 45 m
4
Biff med flamberad grönpepparsås och rostad jordärtskocka
Foto: TV4
ca 45 m
4

Du behöver

Rostade jordärtskockor

  • 600 g små jordärtskockor
  • olivolja och salt

Biff

  • 600 g biff, med fettkappa (hel bit)
  • salt och svartpeppar
  • olja
  • smör

Grönpepparssås

  • 2 msk smör
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 3 msk torkad grönpeppar
  • 3 msk konjak
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl grädde (36 %)

Rå skocka

  • 300 g små jordärtskockor
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 näve babyspenat
  • 1 msk olivolja salt

Garnering

  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Rostade jordärtskockor
    Blanda skockorna med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter tills dom är genommjuka.
  2. Biff
    Salta och peppra biffen, bryn i smör och olja ca 2-3 minuter på varje sida. Ta ur biffen och fortsätt göra såsen i samma panna.
  3. Grönpepparsås
    Bryn smöret och lägg i lök och grönpeppar. Slå på konjak och flambera. Gå i med dijonsenap och grädde. Låt koka ihop till bra konsistens och smaka ev av med mer grönpeppar och salt.
  4. Rå skocka
    Skiva skockan tunt. Lägg i kallvatten. Blanda upp med citron och spenat innan servering och smaka av med salt.
  5. Garnera med smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept