Ädelfiskens giftermål

Ädelfiskens giftermål
Foto: TV4

Ädelfiskens giftermål

Av: Berit - Kristianstad

Från: Halv åtta hos mig

28 ingredienser

Ädelfiskens giftermål – öringmousse på rökt öring, crème fraiche, lime, chili. Ceviche på lax med mango, koriander, gurka. Serveras på salladsblad och förenas genom limecoulis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Öringsmousse

  • 300 g rökt öring
  • 100 g färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk limefrukt, saft
  • 1 msk chilifrukt, finhackad
  • 1 tsk salt
  • peppar, nymald
  • limeskivor
  • persilja
  • sallad

Laxceviche

  • 0,5 kg tärnad laxfilé (fryst i ett dygn)
  • 2-3 st lime, saft från
  • 0,5 gurka, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad (utan frön)
  • 1 mango, finhackad
  • 2 salladslökar, finhackad
  • 1 knippe koriander, finhackad

Limecoulis

  • 1 purjolök, skivad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk limefrukt, saft
  • 1 msk limefrukt, rivet
  • 2 msk dill
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk grädde
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Öringsmousse

  1. Mixa allt till en krämig puré, lägg det i en spritspåse och spritsa rosor på ett salladsblad. Garnera med persilja och en limeskiva.

Laxceviche

  1. Låt alla ingredienserna marineras tillsammans i minst en halvtimme. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg cevichen på ett salladsblad och servera med toast.

Limecoulis

  1. Förväll purjolöken och paprikan i ca 5 minuter, sila bort det mest av kokvattnet men spara lite. Kör alla ingredienserna i mixern tills det blivit en len kräm, tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.