Chokladcurd

Chokladcurd
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En härlig chokladefterrätt med knaprig rågbrödskrust, minimorot samt isört.

Jens Dolks dryckestips
Moscatel de Setúbal 2002, Portugal, artnr. 8117, 59 kr.

12 mars 2010
Visa mer
6

Du behöver

Chokladcurd

  • 150 g havtornspure
  • 75 g apelsinjuice
  • 185 g strösocker
  • 300 g ägg
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g extrasaltat smör

Rågbrödskrust

  • rågbröd
  • olja

Minimorot

  • minimorötter
  • sockerlag
  • vaniljstång
  • stjärnanis
  • citron

Gör så här

  1. Chokladcurd
    Koka havtorn, apelsinjuice, socker och ägg under vispning till 80 grader.
  2. Sila över den hackade chokladen.
  3. Mixa väl med stavmixer, tillsätt under tiden smöret.
  4. Rågbrödskrust
    Riv mörkt rågbröd på ett rivjärn, tillsätt lite olja och rosta i ugnen på 130 grader tills det blivit torrt och krispigt.
  5. Minimorot
    Koka in morot i en sockerlag smaksatt med vanilj, stjärnanis och citron tills den blir mjuk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept