Lax- och räktartar

30 min
4
Lax- och räktartar
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Fyllning

  • 150 g kallrökt lax
  • 1 dl dill, hackad
  • 2 msk senap
  • 100 g färskost med vitlök
  • 0,5 dl dill, finklippt
  • 200 g sikrom
  • 150 g räkor
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • Salt. efter smak och eventuellt lite socker.

Botten

  • 200 g mörkt bröd
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Finfördela brödet i matberedare och blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i form med löstagbar botten.
  3. Hacka den kallrökta laxen och räkorna fint och blanda med hackad gräslök, finklippt dill och senap.
  4. Tillsätt färskosten och creme fraiche, avsmaka med svartpeppar, salt och pressad citronsaft.
  5. Rör försiktigt ner hälften av sikrommen.
  6. Lägg i fyllningen i pajformen och släta till ytan.
  7. Täck med plastfolie och låt stå kallt, garnera med resten av rommen, en dillkvist och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept