Avokadosallad med yoghurtdressing

Avokadosallad med yoghurtdressing
Foto: TV4

Det är viktigt för smaken att kålroten strimlas riktigt fint. Salladen kan förberedas men måste göras klar precis före servering, annars mörknar avokado och päron.

25 augusti 2009
4

Du behöver

  • 0,75 kålrot
  • 50 g valnötter
  • rucolasallat
  • 2 gröna päron
  • 2 avokador
  • 75 g mild grönmögelost
  • 1 dl mild lättyoghurt
  • 2-3 msk lättmjölk
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och strimla kålroten tunt. Koka upp i vatten som täcker. Låt koka någon minut. Kålroten ska ha kvar mycket spänst. Häll av vattnet.
  2. Rosta valnötterna snabbt i en het och torr stekpanna.
  3. Bred ut de sköljda sallatsbladen på ett stort fat eller direkt på mattallrikarna. Lägg på strimlor av kålrot samt tunna klyftor päron.
  4. Dela avokadon i halvor och gröp ut köttet med en sked. Fördela avokadon över päronklyftorna.
  5. Mosa/mixa ihop grönmögelost och yoghurt. Späd med mjölk till en rinnande konsistens. Smaka av med svartpeppar. 6 Ringla dressingen över salladen och strö över valnötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept