Asian fusion tartar

Asian fusion tartar
Foto: Tv4

Asian fusion tartar

Av: Stephanie - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

42 ingredienser

1 h

Asian Fusion tartar, en med lax och en med oxfile serveras med friterat rispapper - en härlig mix av asiatiska och svenska smaker!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chilimajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk limejuice
  • 2 dl rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 tsk sriracha
  • 1 msk crème fraîche
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm chiliflakes

Avokadomousse

  • 2 avokador
  • 0,5 klyfta limefrukt, juicen
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Friterat rispapper

  • 2 rispapper

Laxtartar-torn med topping

  • 200 g salmalax
  • 1 msk soja
  • svarta sesamfrön
  • 0,5 tsk strösocker
  • gräslök
  • 0,5 gurka, tunna skivor picklade i en snabblag
  • 0,5 picklad rödlök
  • 0,5 burk forellrom [ca. 40 g]
  • ätbara blommor (t.ex. krasse, harsyra)
  • färsk koriander
  • ev 1 salladslök, i tunna skivor

Råbifftartar

  • 200 g oxfilé
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamfrön, rostade
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 8 gurkor, picklade
  • 1 dl böngroddar
  • 1 dl edamamebönor, skalade
  • 0,5 picklad rödlök
  • färsk koriander
  • 1 salladslök
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

Chilimajonnäs

  1. Vispa upp äggulor tillsammans med dijonsenap, limejuice och droppa i rapsolja.
  2. Smaka av med vitlök, chili, sriracha, crème fraîche, salt och peppar.

Snabbpicklad rödlök

  1. Skiva löken i tunna skivor och lägg dem i en burk med tätslutande lock.
  2. Häll i vatten, salt, ättika och socker och låt stå i kylen minst 10 minuter

Snabbpicklad gurka

  1. Skiva gurkan och lägg gurkskivorna i en burk med tätslutande lock.
  2. Häll i vatten, salt, ättika och socker och låt stå i kylen minst 10 minuter

Avokadomousse

  1. Mosa avokadon lätt med en gaffel, lite bitar ska vara kvar.
  2. Blanda med lime, chili, koriander och vitlök.

Friterat rispapper

  1. Häll frityrolja i en stekpanna med höga kanter låt den bubbla upp till 180 grader. Dela på rispappret fritera sedan en bit i taget. Lägg det friterade på ett hushållspapper och salta.

Laxtartar-torn

  1. Hacka laxen i små bitar och rör ihop med soja, lite socker, gräslök och gurka.
  2. Ta en stansring, lägg lite avokadomousse i botten, sedan laxen, toppa det hela med picklad lök, forellrom, krasse och koriander. Lite chilimajonnäs på sidan av.
  3. Strössla över sesamfrön. Sätt rispappret på tartaren. Klar att servera!

Råbiff

  1. Hacka oxfilén i små bitar.
  2. Rör ihop med soja, sesamfrön vitlök, chili och ingefära och lägg upp på tallriken bredvid laxen.
  3. Toppa med picklade gurkan böngroddar, edamamebönor, picklad rödlök och färsk koriander och salladslök. Servera med chilimajonnäs vid sidan om.