Ansjovisomelett

Ansjovisomelett
Foto: TV4

Bättre kan knappt en omelett bli. Ansjovis, tomater och frasigt gratinerad ost. Bra lunch- eller kvällsrätt med knäckebröd och kallt öl.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 ask ansjovisfiléer
  • 2 st tomater, skivade
  • oregano, smulad
  • riven ost
  • salt
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjöl, mjölk och ägg till slät smet. Salta.
  2. Slå i smord ugnsform eller panna och grädda omeletten tills den börjar stelna ca 10 min.
  3. Ta ut formen, lägg på tomater och ansjovis, strö på ost och oregano och grädda klart.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept